All Categories
Featured
Table of Contents
te kiezen voor Amsterdam of Utrecht. De gemeente zoekt naar mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen en naar achtergronden waarom dat op grote schaal gebeurt (Afzetpaal direct online bestellen). Lichtpuntjes • Schouwburg Gooiland gaat binnenkort weer voorstellingen verzorgen. Verwacht wordt dat dit ook positief zal uitwerken voor de horeca. • Maar er zijn meer lichtpuntjes/trekkers: het Filmtheater, de nieuwe bioscoop op het marktplein, het marktplein zelf, de oude Euro die ontwikkeld wordt tot brouwerij annex foodhal
De gemeente wil nieuwe concepten graag faciliteren. Dat geldt zowel voor de detailhandel als voor de horeca. • De gemeente moet ondernemers inspireren, stimuleren en informeren over wat er mogelijk is aan de hand van het bestemmingsplan. De ondernemer bepaalt zelf de invulling. afzetpaal huren. Losse opmerkingen • Het levendiger en aantrekkelijker maken van pleinen is belangrijk
• Hilversum heeft niets speciaals. De Groest moet zelfs gezien worden als één van de trekkers van de binnenstad - Afzetpalen huren in Eindhoven. • Meer aandacht voor de rand van Hilversum in combinatie met de natuur. • Steegje achter Oude Doelen is een verzamelpunt van narigheden: oproerige jongeren die brandjes stichten, wildplassen, luidruchtig praten, dronken gedrag
Naarmate het weekend vordert, neemt de overlast toe. De aanwezigheid van camera’s lijkt weinig invloed te hebben. Conclusies • Rekening houdend met de gemaakte opmerkingen ligt een aanpassing van de restaurantzone in de rede. • De discussie over de rol c.q. functies van de aanloopstraten is nog niet uitgekristalliseerd. Hierop wordt teruggekomen in een volgend overleg.
Het betreft hier overigens uitsluitend alcoholvrije drank- en eetwaren. Sessie 30 mei Categorieën, terrassen en sluitingstijden Categorieën • In 1998 is een beleid vastgesteld waarbij werd uitgegaan van ongeveer 20 categorieën. Nu wil men dat aantal graag terugbrengen tot 4 of 5 - afzetpalen rood wit. • Als voorbeeld voor een mogelijke indeling is gekeken naar de redelijk recente, geactualiseerde horecabeleidsplannen van Deventer en Alkmaar
• Enige tijd wordt gediscussieerd over de vraag wat moet worden verstaan onder ‘ondergeschikte horeca’. • Na een discussie worden hier enkele voorbeelden genoemd, zoals kleine horeca als onderdeel van een bioscoop, een sportschool, een bibliotheek en natuurlijk ‘blurring’. In het algemeen: horeca die ondergeschikt is aan de hoofdfunctie - afzetpalen met band. Vragen, opmerkingen en adviezen uit de discussie • ‘Harde horeca’ is alleen toelaatbaar in het specifieke concentratiegebied
• Categorie 3 en 4 (snackbars en cafetaria’s) kunnen onder wijkgebonden horeca vallen. • Hoe om te gaan met afhaalbedrijven die eigenlijk geen horeca zijn? Waar passen die momenteel in de bestaande indeling? • T.a.v. de bestemmingsplannen zou Ruimtelijke Ordening goed overweg moeten kunnen met drie hoofdcategorieën. • Hilversum heeft een eigen DNA en moet zich niet noodzakelijk spiegelen aan andere gemeenten; • Passen toekomstige en (dus) nog onbekende typen horeca binnen de kaders van het beleid zoals Hilversum dat voor ogen heeft? Als dat niet goed geregeld wordt, kunnen horecaondernemers te maken krijgen met handhavers die binnen de hen bekende regels te werk gaan.
kan botsen met de wensen en mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen. • Het voorbeeld van Rotterdam wordt genoemd. Daar worden modules als uitgangspunt genomen: 1) eten, 2) drinken, 3) openingstijden, 4) terras en 5) geluid en entertainment (afzetpaal met trekband). • Aan de activiteiten worden punten gekoppeld. De punten van de uiteindelijk vergunde activiteiten worden bij elkaar opgeteld waardoor een bepaald exploitatieprofiel wordt bepaald (categorie A,B,C D en D+)
In de puntentelling wordt de activiteit met het hoogste aantal punten uit de module meegenomen, de andere punten niet (Afzetpalen met lint vanaf € 39,99). Na optelling van de punten uit de vijf verschillende modules blijkt binnen welke exploitatiecategorie de horeca-inrichting valt. Hierna kan de ondernemer uit de horecagebiedsbeschrijvingen opmaken of deze exploitatiecategorie gewenst is in het gebied waar de ondernemer zich wil vestigen en kan vanuit het proces van vergunningverlening bezien worden of het pand aan de eisen voldoet en de wijze van exploiteren voldoet aan het beleid
• Hoe dan ook hebben horecaondernemers behoefte aan duidelijkheid. Er is uit de discussie geen weerstand gebleken tegen het duidelijker maken van de categorieën. Terras • Een terras is belangrijk voor het imago van het bedrijf en voor de uitstraling naar de omgeving. Voor een gezonde exploitatie van de zaak is deze buitenruimte eveneens van belang.
Gemiddeld om de vijf à zeven jaar wordt bekeken of er niet iets aan de uitstraling moet veranderen - vip afzetpaal. Het kan dan gaan om het meubilair, parasols, maar ook om terrasafscheidingen en – zoals op de Groest- de invulling van de ruimte om de bomen. • De gemeente maakte een aantal foto’s van terrassen op de Groest en een ambtenaar geeft daar zijn mening over
Zelf vindt hij dat dit niet past bij de dynamische innovatie die wordt beoogd. • De verschillende bierreclames op de diverse afscheidingen die ook nog eens onderling van hoogte verschillen: er is een gebrek aan uniformiteit. • T.a.v. de bomen merkt hij op dat de gemeente ‘het heeft laten gebeuren’ dat die inmiddels als uitbreiding van de tafel- en zitruimte worden gebruikt, doordat er op tafeltjeshoogte houten planken omheen zijn aangebracht.
• Sommige aanwezigen zijn het niet met de ambtenaar eens. De verschillende biermerken op de terrasafscheidingen geven juist een afwisselend beeld. De ondernemers vinden dat het beleid rondom terrassen niet moet streven naar uniformiteit - afzetpalen parkeerplaats. • De ambtenaar wijst op het Keiplein en het plein voor C&A: daar is het prettig en gevarieerd ingericht zonder dat het er een ratjetoe is geworden
• De ambtenaar daagt de aanwezigen uit om met een alternatief te komen voor de huidige, rommelige aanblik van de terrasafscheidingen. Diverse onderzoeken laten zien dat mensen zich prettiger voelen in een rustige omgeving met veel groen dan in een chaotische omgeving. • De wens van sommige ondernemers om de bomen op een deel van de Groest te verwijderen is voor de gemeente onbespreekbaar.
• Vanuit de aanwezigen wordt geopperd om de ijzeren hekken rond de bomen te vervangen door grondroosters, zoals bij café Burger. Dat zou de lelijke ‘optrekjes’ rond de bomen voorkomen (Afzetpaal Corle). • De afscheidingen zijn overigens ook aangebracht om fietsers te beletten over de terrassen te rijden, zoals voorheen regelmatig gebeurde
• Het inschakelen van een landschapsarchitect zou een goede optie zijn. Sluitingstijden Horeca • Sluitingstijden zijn nu meestal gekoppeld aan categorieën of (ook wel) aan gebieden. • De maximale openingstijden verschillen in het weekeinde en op andere dagen. Na 24.00 uur wordt de sluitingstijd geregeld door middel van een ontheffing.
• De vraag wordt gesteld of er, zoals nu, verschillen moeten blijven of dat er gezocht moet worden naar één centrale regeling voor ieder horecabedrijf, ongeacht de aard daarvan? • Bij handopsteken blijkt de overgrote meerderheid van de aanwezigen voor het handhaven van het huidige beleid. • Enkele ondernemers van het Oosterspoorplein en de Larenseweg willen in het weekeinde graag verruiming van de sluitingstijd van 02.00 naar 03 (goedkoop afzetpalen).00 uur
Een verzoek is ingediend. • De gemeente kijkt echter naar de impact op de woonomgeving. Koop Koord & Afzetpaal hier. Het Oosterspoorplein valt buiten het horecaconcentratiegebied. Daarom is er een differentiatie gemaakt in sluitingstijden. Per gebied daarbuiten wordt gekeken of er uitzonderingen mogelijk kunnen zijn die ook als zodanig opgenomen worden in het beleid. • Te denken valt aan een ‘uitloopuurtje’ bij restaurants
• Een suggestie om bij uitzondering een 24-uursopening toe te staan om bijvoorbeeld overlastgevende jongeren in bepaalde periodes van de straat te houden vindt weinig weerklank bij de aanwezige wijkagent. Sowieso is de capaciteit van de politie daar niet op ingericht. • De politie mist in het overzicht de aansluiting van evenementen bij de reguliere sluitingstijden.
Dat kan tot problemen leiden bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid. • De politie vraagt zich af of er wel behoefte is dat de nachthoreca 7 nachten in de week open is. Een ondernemer stelt dat dit zeker het geval is - Afzetpalen of verkeerspalen kopen?. • In ieder geval moet er goed overleg plaatsvinden met de politie over het voorstel om de openingstijden in het concentratiegebied te verruimen
Vanuit de optiek van leefbaarheid zal dat consequenties hebben. Het nieuwe beleid moet dat mogelijk maken - Afzetpaaltjes. Voor reeds aanwezige horecazaken geldt een overgangsrecht. • De gemeente concludeert dat er op tal van punten nog concrete keuzes moeten worden gemaakt en roept de aanwezigen op zich de komende weken een mening te vormen over o.a
Werkgroep 28 juni Tijdens deze werkgroep is een concept van de uitgangspuntennotitie doorgesproken aan de hand van verschillende thema’s. Concentratiegebied en uitzonderingen • Men kan zich vinden in de toevoeging van het Marktplein en de kop van de Groest bij het concentratiegebied (Afzetpaaltjes met ketting). Wel zou overwogen moeten worden om enkele bedrijven, die nu net buiten de contour van het nieuwe concentratiegebied vallen, alsnog toe te staan langer open te zijn, voorbeelden Café De Kaars en Ki-bar
Van mogelijke andere belanghebbenden is geen verzoek ontvangen. Bekend is wel dat ‘aan de andere kant van het spoor’ meer gegadigden zijn met een vergelijkbare vraag. De gemeente zal dit nog nagaan. • Opgemerkt wordt dat dit maatwerk (dus uitzonderingen op het nieuwe beleid) wel met goede argumenten onderbouwd moet worden.
Het voorstel zou kunnen zijn om het privilege van een latere sluitingstijd op het pand te laten rusten (rvs afzetpalen). Nog een punt van nader overleg: hoe strak wordt vastgehouden aan de afgesproken contour? Blurring (geen alcohol) Na een uitgebreide discussie wordt het volgende genoteerd: • Om er voor te zorgen dat de horecafunctie ondergeschikt blijft aan de detailhandel wordt een percentage van minder dan 50% bepleit, gekoppeld aan een maximale oppervlakte
• De verwachting is dat blurring de volgende jaren zal toenemen. Het lijkt nu alsof de detailhandel het voortouw neemt met het integreren van horeca-activiteiten. • Overigens leert de praktijk dat er al heel wat horecabedrijven bezig zijn met het introduceren van winkelaanbod. afzetpalen met uittrekbaar lint. Tot dusver niet openlijk, maar wel binnen de eigen muren
Sluitingstijden • Besproken. Een verlengde sluitingstijd zal/kan worden opgenomen voor De Kaars en één of wellicht meerdere gelegenheden aan de Larenseweg - Afzetpalen en koorden. Overgang winter/zomertijd • De overgang van winter- naar zomertijd en vice versa wordt voor de horeca op 05.00 uur gezet. Nachtzaken • Nachtzaken worden geclusterd in het concentratiegebied. De wensen m.b.t
Kampstaat 2 en Emmastraat 2 blijven daar gevestigd, maar verder vindt de concentratie plaats aan de Groest. Terrassen • Voor de Groest moeten nog kaders ontwikkeld worden die voor de toekomst meer uniformiteit en kwaliteit in de uitstraling op het gebied van terrasafscheidingen en parasols bieden. afzetpaal met koord. • De horecaondernemers willen graag dat 1.50 m als afscheidingshoogte geschrapt wordt
een overkapt terras is nadrukkelijk niet toegestaan - afzetpaal beton. • In het komende voorstel van de KHN moet rekening worden gehouden met de camera’s. • De gemeente geeft de KHN en de horecaondernemers de gelegenheid om zelf met kaders te komen. • Voor de pleinen zullen de aanbevelingen of criteria weer anders liggen dan voor de Groest
Latest Posts
Afzetpaaltjes Huren?
Afzetpalen - Uittrekbaar - Grijs - 2 Stuks - Online Bestellen?
Afzetpalen Van Goede Kwaliteit